Senaste tiden, men mest skola

SSK, livet i stort / QUEER, SSK, fika, finkultur, friendz, höst, konst, kyrkan, medfak, plugg, student, vården, äventyr / Permalink / 0
Tjena Mittbena!
Nu var det en tid sen jag skrev och det har såklart hänt en del sen sist. Jag har varit dunderförkyld ett par dagar och mest legat hemma i soffan. Sen var det kyrkoval och då pallrade jag mig såklart ut, trots förkylning, för att rösta. Förra veckan var de en hel del plugg så det var inte mycket annat som hanns med.
 
 
Nu har hösten kommit igång ordentligt med färggranna löv, dimmiga kvällar och bäcksvarta morgnar!
 
 
Förra helgen tog jag mig upp till Stockholm tillsammans med Lotta för att hälsa på Donya som flyttat dit. Första kvällen såg vi på Julia & Romeo på baletten. Sen åt vi pommes och drack drinkar på Tiki Room i Vasastan. Andra dagen spenderade vi på Fotografiska muséet och på Stockholms gator. Vi kan eventuellt ha gått åt fel håll på väg mot centrum.. Det lämnar vi osagt. Kvällen blev lugn hemma hos Donya med film och snabbmat i sängen. På söndagen satte vi oss på ett fik i solen innan tåget gick hemmåt igen.
 
 
Den här veckan har hittills varit rätt intensiv. Det märks att plugget börjar komma igång på riktigt nu med mycket föreläsningar och färdighesträning. Just denna vecka hade vi dessutom en liten rapport som skulle skrivas utöver allt annat. Trots mycket plugg hann jag både gå på planeringsmöte inför höstens samtalsgrupp och jobba ett kort kvällspass på korttidsboendet.
 
 
Nu har kvartalets nummer av Historiskan kommit, äntligen! Men den får dessvärre konkurera med kurslitteraturen... Idag har jag suttit på föreläsningar om transpersoners hälsa och livsvillkor på KK under förmiddagen trots att jag kanske egentligen borde prioriterat att plugga. Det kändes bara så tråkigt att missa då detta var det enda jag planerat att delta i vid årets regnbågsvecka. Och jag känner mig så himla tacksam över att ha fått ta del av så många viktiga och intressanta föredrag! Vid lunch mötte jag upp Lotta på stan för att äta lite och tjöta några timmar. Hemma igen satte jag mig med veckans scenario en stund. Resten av helgen blir chill och plugg, med ett smärre avbrott för att gå i prideparaden.

En halvdag med lugn

livet i stort, studentliv / QUEER, SSK, höst, planer, plugg, podd, populärkultur, slitet, student, tips tips tips, tvserie/film / Permalink / 0
 
Lyssnar ikapp Skäringer & Mannheimer som lyst upp tillvaron senaste veckorna.
 
Jag satt hela förmiddagen och snorade i ett grupprum på campus och jobbade lite basgrupp. Runt tolv tog energin slut och gruppen skingrades för livet. Nu borde arbetsdagen kanske inte sluta redan klockan tolv, men det är ändå jävligt skönt. Det är så fridfullt att gå hem, trött som ett as på grund av den där förkylningen, och känna att det är helt okej att dra benen efter sig. Jag bara promenerade långsamt långsamt och när jag kom fram huset kände jag verkligen inte för att gå inomhus, dels eftersom jag var dödstrött och därför att jag insåg att gräset fortfarande är grönt och det faktiskt inte regnat på någon dag. Det gäller att passa på när en både kan och vill ligga i gräset. Jag hade dessutom bestämt att jag är för snorig i skallen för att tvinga mig själv till mer plugg idag. Jag var helt enkelt sjukanmäld i min egen mentala expedition där det sitter nån Titti och svarar "Krya på dig" när en ringer.
 
Innan jag gick hem tänkte jag att jag skulle bjuda min trötta kropp och snoriga hjärna på biograf som lite uppmuntran. Men när jag kollade vad som går just nu blev jag så himla besviken. Det går en enda film som jag vill se just nu, och det är Dumma mej 3. Resten är bara skit, vad det verkar. Men vad fan det är väl inte så jobbigt? Nej, självfallet inte, men det stör mig något att alla bra filmer ska komma samtidigt så att en knappt hinner leva för all film en ska se på bio. Sen, resten av året blir det ingen film alls oavsett hur sugen en må vara. Typiskt alltså.
 
Idag anmälde jag mig till en temadag som universitet anordnar under Linköpings regnbågsvecka. Dagen ska handla om både binära och ickebinära transpersoner i svensk vård 2017. Det ska bli superspännande att få ta del av debatten och förhoppningsvis lära sig massor nytt! Också kul att vi verkar bli flera från skolan som ska dit.
 
För en stund sen tog jag ut lite choklad ur kylen och då hoppade en vidrig liten tvestjärt ur förpackningen!? Äckligt som sjutton. Innebär detta att jag slängde hela chokladkakan och åt torra digestive istället..? Nehejdu, det var bara att blunda och svälj. Nu har jag insett att den smakar som vanligt och förlikat mig med tanken att jag eventuellt ätit tvestjärtssvett. Folk har käkt värre, right?

Två veckors studentliv

SSK, livet i stort, studentliv / SSK, fotografi, kyrkan, medfak, mys, plugg, sjuksyrra, student, tips tips tips, äventyr / Permalink / 0
Nu var det lite mer än två veckor sen jag skrev sist och det känns ganska rimligt, med tanke på att jag börjat en ny utbildning och sådär. Hittills har allt känts jättebra. Det är en nice blandning av folk i klassen och själva utbildningen verkar vara bra och välstrukturerad och så. Det enda som känts lite jobbigt hittills var väl när jag nyss började läsa på om immunförsvaret och patogener... Nu kommer en sån där typisk fras: Jag är inte hypokondriker, men... jag måste erkänna att jag blev lite oroad av att läsa om hur en massa små organismer i kroppen flyter runt och tränger igenom kapillärväggar och sånt avancerat. Antagligen försvinner känslan när jag väl förstår hur det fungerar, men just nu bland alla olika "cyter" och "fager" känns det rätt förvirrande och obehagligt. Jag är nog en sån person som måste förstå saker helt och hållet för att klara av att tänka på det, annars blir det bara överväldigande, men det brukar falla på plats rätt fort så jag är inte särskilt orolig.
 
Jag har varit ofattbart trött de senaste veckorna. Det är som om jag aldrig lär mig hur jag själv fungerar, eller snarare som om jag inte låtsas om det. Hela mitt väsen skriker verkligen introvert utåtriktad. Alltså, att vara i sociala sammanhang drar mer energi än det ger för mig. Samtidigt tycker jag om att umgås med människor och jag är superberoende av att regelbundet vara i givande sammanhang. Den kombinationen genererar ofta att jag som nu är extremt trött efter att ha varit i sociala sammanhang i alldeles för stor utsträckning. Det finns liksom ingen energi kvar i slutet av dagen, bara en trött och skör liten människa. Men nu blir det mer rutiner och sömn och mindre mingel (åh gud, så ambivalent inför detta fenomen??).
 
 
Det har varit så emotionellt att börja skolan. Eller vad säger jag. Det är alltid emotionellt att vara jag, men när det blir mycket intryck och mycket socialt krävande som sker så blir jag alltid extra ledsen (och extra glad).
 
Det hjälper heller inte att det har varit nästan konstant regn och rusk sen skolan började. Det var som att hösten kom med terminstarten, som ett brev på posten och damp ner i hela staden. Jag tror inte att någon riktigt var redo för ett sånt plötsligt årstidsskifte. Jag vet att jag inte var det i alla fall...
 
I onsdags var det en stor mässa på SAAB-arena och vi var tre stycken som gick runt och samlade gratispennor hela eftermiddagen. Sen fick vi dessutom gratis sockervadd av Sveriges bästa sockerspinnare, ja alltså han kallade sig själv det. De andra två åkte karusell men mitt fantastiska/överkänsliga balanssinne pallar inte sånt så jag fick dokumentera det hela från marken.
 
Nu ska jag dricka lite mer te och ta hand om förkylningen jag visst dragit på mig i höstkylan. Sen ska jag ta bort nagellack och duscha inför den tidiga träningen i flytteknik på Clinicum imorgon bitti.
 
Ha det gott så länge och glöm inte att rösta i Kyrkovalet på söndag! Vet du inte vad du ska rösta på? Det visste inte jag heller. Testa valkompassen från Dagen!
Till top