pride

livet i stort / Permalink / 0
I sommarens ära tänkte jag dela lite goa priderelaterade bilder med tillhörande tips/info/whatever!
 
The NEXT FAMILY
En önskan till alla straighta brudar där ute: exotifiera inte bögar genom att romantisera en "gay best frind". Queera män finns inte till för din skull och besitter inte särskilda egenskaper i och med sin queerhet. Queera män är fantastiska, men deras sexualitet innebär inte att de vill va din personal shopper och ständiga wing man. Glöm inte det. [Bildkälla]
 
Transgender activists in Mexico City, protesting violence against the LGBT community.
Transaktivister i Mexiko City. Det finns vissa grupper som gjort extra mycket, offrat extra mycket, i kampen för våra rättigheter. Rasifierade transpersoner är en sån grupp. Svarta transpersoner, framför allt kvinnor, har stått på barrikaderna i exempelvis USA ända sen 70-talet, och antagligen långt innan det. Dessa grupper har mycket att förlora. Livet, bland annat. Under 2015 dödades inte mindre än 21 transpersoner bara i USA. De flesta var WOC, Women of Color. [Bildkälla]
 
Rose Ellen Dix and Rosie Spaughton
Let´s talk about the big B, Bisexualitet. Bisexuella avfärdas ofta som förvirrade eller giriga i sin sexualitet eftersom de inte har "bestämt sig". Även inom queer communityn tittas det snett på bisexuella och de ses ofta som opålitliga eller "egentligen straight". Detta är så klart ren bull shit men det krävs att vi pratar mer om erfarenheter av att vara bisexuell och av att dejta bisexuella för att förändra synen på det. Rose & Rosie är ett brittiskt par som gör videos på Youtube där de bland annat pratar om hur det är att vara bisexuell, i Rosies fall, och hur det är att leva tillsammans med någon som är bi, i Roses fall. Kolla gärna in deras videos på ämnet, Roxetera och Rose Ellen Dix på Youtube. [Bildkälla]
 
Meet the Women on the Front Lines of Comics’ #Queer Revolution
Här kommer en allmän uppmuntran att stötta minoriteter inom minoriteter lite extra. En intersektionell analys är vad vi behöver, alltså en förståelse för de korsningar (=intersection) där flera olika strukturer eller egenskaper möts. Exempelvis hur situationen kan se ut eller förändras om du är vit queer mot att vara icke-vit queer. Ett tips är att följa hbtq-personer som exempelvis är icke-vita, tillhör folkgrupper i minoritet och/eller har en funktionsvariant utanför normen för att öka sin förståelse och kunskap kring situationen. Ett exempel är Tove Fahlgren som delar sina erfarenheter och tankar kring att vara queer och same. Kolla in henne på @ellinrage eller exempelvis @blackqueersswe på instagram om du har lust. [Bildkälla]
 
Det var det om det.
Ha en go o gay sommar allesammans och glöm inte att njuta o ta del av pridefestivaler och parader om ni har möjlighet!

sen sist, halva juni

livet i stort / Permalink / 1
Halli Hallå!
Nu har det visst blivit  juni och sommar och jag har inte skrivit ett enda inlägg sen slutet av maj. Oopsie..
Vad har jag gjort sen sist, undrar ni förmodligen inte, men vem bryr sig om det? Det är ju min blogg, right?
Here goes: Jag har varit ute i regnet. Japp, you heard me! Jag har frivilligt gått ut i regnet. Jag har promenerat lite i skogen runt Gamla Linköping. Luktat på våt skog. (obs, icke att förväxla med våt ängsmark = fitt[j]a)
 
 
Jag har också hängt lite med Albin.
 
Nationaldagen firades inte direkt, med tanke på min skeptiska/ambivalenta inställning till nationalstaten, men jag drog med mig brorsan till Gamla Linköping för att käka glass. Rimligt ändå, att fira fosterlandet genom att käka livets godaste glass: SIAs mintkolaglass.
 
 
Sen har jag också bara haft det gött o barbent, i princip oavsett väder vilket inte kanske varit helt genomtänkt alla gånger... äsch päsch!
 
 
Om jag har käkat god mat? Ajjemen! Massvis utav gött käk har det slinkit ner i denna kropp på senaste. Det hör sommaren till. Det är sen gammalt.
 
 
I brist på beach i närområdet har jag jobbat på min bitch-body och jag måste erkänna att jag känner mig rätt nöjd med insatsen. Jag har försökt att carpa skiten ur livet genom att ligga o pressa i solen när det finns tid och gå lättklädd när det inte finns tid att pressa. Älskar sommaren alltså!! Häromdagen gick jag runt i en vit kjol som var see through så att alla visst såg mina bikinitrosor (i brist på rena undies). Sånt händer banne mig bara om sommaren!
 
Nu när sommaren är här ska ju folk tydligen få sommarlov, nedrans lyckostar, och det innebär den älskvärda ceremonin SKOLAVSLUTNING. Det finns cirka inget mer sommrigt än skolavslutning, i min mening. I år gick hela familjen och tittade på svenska flaggan och sjöng nationalsång för att se hur pyttisen här uppe fick sina slutbetyg från grundskolan!!!???!!!! Så jäkla imponerande och stort att sluta nian ändå. När jag själv slutade nian längtade jag mest bort från högstadiet och till nystart och gymnasietiden. Jag kan inte minnas att jag kände någon större stolthet över att ha gått ut grundskolan, men när jag såg Max stå där i kostym och med ros och kuvert i handen blev jag till och med lite gråtig. Hur som helst; DET VAR FINT.
 
 
En annan grej som gör en lite lite stolt och väldigt väldigt glad är att Beatrice har tagit studenten!! Det var så fint att få vara med på hennes studentdag och dela den glädjen. (Dock hemskt att inse att den dagen är förbi för en själv och att en aldrig någonsin kommer att få uppleva den igen. Snyft!) Det var också en supermysig mottagning efter utspringet, med massor av underbar mat! (Mat, som ju är sommarens höjdpunkt)
 
 
  
 
Och så är vi framme i nutid, eller gårdagstid för att vara exakt. Albins 20-årsdag som firades med middag. Vi var fyra vänner till Albin som gav oss iväg till hans föräldrars hus utanför staden. Där drack vi bubbel och åt fantastiskt god pastasallad och, icke att förglömma, en crazy bananas god och sommrig jordgubbstårta ute på altanen. Det var en superfin kväll med kubbspel, hundgos och födelsedagsbarnet förstås, vår gemensamma favorit!
 
Jahapp, då har en sammanfattat juni so far. Det tog ungefär två timmar och sexton bilder.
För övrigt älskar jag att få kommentarer, så tack för de få men mycket skojiga kommentarer jag fått hittills. Det uppskattas!
Hejdå, vi ses, adjö, farväl!
(Godnatt, sov gott, min vän)
Till top