Julstök och pyjamasplugg

SSK, livet i stort, studentliv / SSK, bakning, fiesta, fika, friendz, jul, julbak, julmys, medfak, plugg, sjuksyrra, student, vården / Permalink / 0
Då var det tisdag igen och jag kör en recap av veckan som gått. Here goes. Förra inlägget blev lite rörigt så jag ska försöka hålla mig till den allmänt vedertagna linjära tidslinjen. (Försöka) Så, i onsdags hade vi en lång dag med föreläsningar i Norrköping. Vi köttade oss igenom hela matspjälkningssystemet på några timmar och jag hade inte insett hur sjukt komplext och stort det är... I och för sig minns jag inte ens senast jag läste på om detta så det lär väl ha varit minst fem år sen sist. Hur som helst var det en utmattande dag med en massa nya begrepp och ett helt ekosystem att sätta sig in i. Dessutom avslutades hela dagen med att vi fick information om en rapport vi ska skriva. Hjärnan var ungefär 75 % potatismos på bussen hem vill jag lova. När en slutar vid fyra i Norrköping är en tillbaka i stan ungefär vid halv sex och således hemma typ kvart över sex. Det är oftast inte alls något problem, men just denna onsdag skulle vi ha fest med faddrarna och lite andra som varit involverade i NolleP, som tack typ. Det blev ungefär tjugo minuter hemma att svira om, täcka föreläsningspåsarna under ögonen och trycka i mig diverse snabbmat ur kylen innan jag slängde mig på cykeln.
 
Vi lyckades inte komma fashionably late tyvärr och fick därmed stå och hänga en timme innan folk började strömma till och festen kom igång. Men när folk väl kommit dit och vi kört lite lekar blev det verkligen en kul kväll. Jag kom dock hem först vid två så torsdagen som skulle gå åt till att skriva om matspjälkning blev lite sådär lagom effektiv. Jag satt i princip hela dagen vid köksbordet i de gröna disneybrallorna jag haft sen jag var typ nio, och som Malin haft säkert sju år innan det. De har lite tappat passformen såhär efter femton år så en får sånt härligt häng..
 
I fredags hade jag möte med basgruppen på morgonen. Jag tror tametusan aldrig att jag kommer vänja mig vid att stiga upp innan klockan sju om mornarna. Efter det var tanken att jag skulle hem och repetera den nedrans matspjälkningen igen, men när jag kom hem hade jag noll energi. Istället för att bara vila mig genom tröttheten som en rimlig människa gör passade jag på att städa mitt rum. En så kallad julestädning, eftersom den sker cirka en gång per år i samband med advent. Det kan också kallas julestädning av den anledning att människor blir så positivt överraskade och glada att det nästan känns som självaste julafton allaredan. När jag städade och rensade och allt sånt som en gör under det årliga röjet, hittade jag alla tre skolfoton från gymnasiet. Nedan visas en mycket stark lugg samt en ansiktsform som jag måste tappat bort någonstans sen dess. Jag måste ändå säga att jag ser go o gla ut med min galet yviga och lite retro lugg!
 
 
Lördagen bjöd på konsert med en vän och sleepover med en annan. Johanna kom vid halv elva och vi satt och drack te och tjötade ända in på natten. Men vi lät oss inte hindras av natten vi inte och taggade julbaket ytterligare lite genom att se LasseMajas Detektivbyrå-julkalendern innan vi somnade. Dagen efter, söndagen, spenderades i köket. Vi bakade lussekatter, och medan de stod på jäsning första rundan gjorde vi jordnötskrokant. När vi bakat ut lussekatterna och de stod på jäsning andra omgången passade vi på att göra chokladkola. När lussekatterna var helt färdiga gjorde vi mjuk pepparkaka med lingon från di östgötska skogarna. Allt gick som smort utom pepparkakan som krävde sina 70 minuter istället för 30 som receptet angav. Men det gjorde inte så mycket, för det blev svinigt gott till slut. Under dagen droppade det in fler vänner så när allt var färdigt vid tre var vi fem stycken som spelade sällskapsspel och fikade i bakoset.
 
Okej jag inser att det inte är världens fräschaste bild, men såhär ser det alltid ut när jag bakar. Om ni bakar med ordning och reda så får det stå för er. Hur som helst. Igår och idag har jag varit "ledig" alltså suttit hemma och försökt plugga genom att läsa i kursboken. Nu inser jag dock att det inte är såvärst effektivt för mig personligen så idag har jag istället kollat på föreläsningar på Youtube och använt boken mer som referens om det är något jag inte riktigt förstått etcetera. Det har gått betydligt bättre måste jag säga!
 
 
Idag är tanken att jag ska gå och lägga mig tidigt eftersom jag ska upp tidigt och ut på vischan på VFU, aka två dagars fältstudie, imorgon. Känns lite vemodigt att kliva ur pyjamasen men det blir säkert värt det.

90 % Carmilla

livet i stort / HBTQIA+, Kärleksakuten, LESBISKT, QUEER, SSK, fiesta, friendz, medfak, populärkultur, sexpol, sexualpolitik, sjuksyrra, student, tips tips tips, tvserie/film / Permalink / 0
Sitter och lyssnar på Annika Norlin och känner exakt noll personlig utveckling från age sixteen. Bytte dock musik nu. Insåg att det blev lite väl mycket "sitta och röka på kyrkogård och gråta över livets ofullkomlighet" över det hela. Vad har hänt sen sist då? Well, jag har varit på konsert! I torsdags skrev Sabina och efterfrågade sällskap till helgen och vips så skulle vi gå på konsert knappt 24 timmar senare. Härligt alltså! Fredag 21:00 stod vi någon tusing fattigare och fyra (4) biljetter rikare - eftersom vi såklart lyckats köpa dubbla biljetter... Men det är sånt som händer och konserten var himla bra. Allt skrikande och hoppande på konserten gjorde oss trötta och orimligt illamående så det blev en rolig men tidig kväll.
 
 
Utöver konsert har jag skrivit och skickat in hemtenta som jag kanske måste komplettera, men förhoppningsvis inte. Tentan blev klar redan i onsdags och istället för att plugga något annat relevant snöade jag in totalt på häxor och gjorde en rejäl lista med wicca-stuff - typ filmer, böcker etc som jag redan sett eller vill se. På ungefär det temat hittade jag dessutom en webbserie på Youtube om en queer vampyrbrud och en minst lika queer naiv freshman. Kan det bli bättre? OF COURSE! Lägg exempelvis på en apokalyps och töntiga stela girl-on-girl-interaktioner plus en antik ondskefull vampyr som vill öppna en gateway to hell. Carmilla har allt. Twilight kan slänga sig i väggen och Fifty shades likaså. Detta är på en helt annan nivå.
 
Jag är förvrigt supertaggad på Martina Haags nya bok. Har helt missat att hon skulle släppa nytt men gillade verkligen "Det är något som inte stämmer" så har höga förväntningar på denna.
 
Idag var jag, precis som förra tisdagen, på en gymnasieskola tillsammans med Kärleksakuten och höll ett pass om sex och känslor och sånt göttigt. Det var kul och utmanande och spännande precis som förra veckan, men denna gång gick det mycket bättre med alltsammans. Vi fick enbart positiv kritik och både vi och eleverna verkade supernöjda! Det var helt okej att enbart ha fem minuters lunch hemma innan jag skulle stressa vidare till skolan efter ett så lyckat pass.
 
Nu har jag äntligen tagit tag i min ovve (studentspråk för overall) och sytt på ett märke och två bokstäver - alltså hela mitt namn! Duktigt av mig må jag säga med tanke på att jag skjutit på detta i cirka en månad och sen gjorde färdigt det på bara några dagar. Det visar sig dessutom att det går utomordentligt bra att sträcktitta på tre säsonger av dina nya favoritserie om lebbiga (pun intended) vampyrer medans du syr på tygbokstäver för hand. Det är till och med en fantastiskt bra kombination. Nu ska det bara på lite tygmärken men de är så nedrans tjocka att det nästan går hål på fingrarna av att trycka genom nålfan så först får jag inskaffa en fingerborg. 
 
 
Jag har just sett denna veckas avsnitt av Supergirl och ska väl googla lite bilder på min färska celebrity crush Natasha Negovanlis och fälla en tår över att Carmilla inte finns på riktigt. Som om ni gör något vettigare om kvällarna? Nä, precis.

Skriva tenta. Skriva blogg. Se Supergirl.

SSK, livet i stort, studentliv / BIV/BIS, Kärleksakuten, SSK, fika, friendz, integration, medfak, plugg, populärkultur, samtal, sexpol, sexualpolitik, sjuksyrra, student, tvserie/film / Permalink / 0
Suddigt köksbord med uppdrucket te och pinterest där det borde vara plugg.
 
Exakt en vecka sen sist. Hur regelbunden är inte jag?? (Svar: inte ett dugg regelbunden mvh fem dagar sen och jävligt trött på pms) Hur som helst... I ärlighetens namn har jag inte gjort särskilt mycket sen sist. Jag har varit förkyld som ett as med tillhörande självömkan och en väntan och orimlig längtan efter att mensen ska komma så jag kan få bli frisk. Ja, detta är tydligen en grej bland vissa med mens, att en blir sjuk i samband med eller precis innan mensen kommer. Jag har ingen studie att hänvisa till, men däremot Hannapees blogginlägg anno typ 2012 och det är väl ungefär lika trovärdigt..? Nej, men allvarligt talat verkar det vara ganska vanligt att folks immunförsvar går crazy bananas i slutet/början av menscykeln av någon outgrundlig anledning. Jag hoppas verkligen att någon forskar på detta. Jag kanske borde börja plantera frön hos alla läkarstudenter jag känner och hoppas att det leder till en fet studie om mensrelaterad problematik i framtiden. Kontenta: Mer fitt-/mensforskning åt oss alla, tack!
Åter till den gångna veckan. Jag spenderade hela helgen hemma i min säng. Tanken var att jag skulle få extremt mycket gjort, vilket inte riktigt hände... Trots det måste jag ändå säga att jag fick en del gjort, typ 10 % av det jag planerat, men det är okej. Jag vilade upp mig och såg en hel del film, bland annat årets första JULFILM. Love, the Coopers rekommenderas starkt. Mycket gullig och djup och fin och julig.
I söndags låg jag mest i sängen med frossa och spelade Sims och såg ikapp några avsnitt av Greys Anatomy som jag missat. Mot kvällen tog jag mig dock upp och lagade halloumisallad åt familjen. Middagen förtärdes framför en actionkomedi, i sann fars dag-anda.
Igår jobbade vi i IPL-gruppen med vårt sista scenario samt utvärderade det vi gjort tillsammans de senaste veckorna eftersom vi nu är inne i slutspurten av vårt interprofessionella lärande. Vi satt även kvar en stund efteråt och skrev färdigt en uppgift till fredagens avslutande seminarie. Därefter tog jag min 40-minuters promenad hem och åt lunch samtidigt som jag spånade lite på hemexaminationen vi har i IPL:en till fredag. Jag hade ett minor break through vilket känns betryggande inför morgondagen som mest kommer bestå i att skriva ner alla tankar och försöka backa med referenser.
Gårdagskvällen var nog veckans hitills mest spännande eftersom samtalsgruppen jag är med och leder hade sin första träff. Det var fantastiskt kul att få träffa alla ungdomar som jag ska hänga med måndagkvällarna framöver trots att jag var mäkta spänd innan. Jag kan säga såhär efter första gången att det är väldigt speciellt att vara i sammanhang där en inte förstår språket som talas. Det är trots allt den situation i princip alla nyanlända är eller nyligen har varit i, att vara omgiven av ett samhälle och folk som talar ett språk jag inte alls förstår. Jag hade förstås lyxen att veta att mina medledare skulle översätta allt åt mig och att jag, när jag klev ut ur lokalen, skulle vara i det samhälle som faktiskt talar mitt språk och där jag känner mig hemma, något som den som kommer ny till Sverige inte kan trösta sig med. Det var som sagt väldigt roligt och spännande att få träffa så många nya människor och att få skratta, måla och berätta tillsammans och jag ser fram emot nästa veckas träff!
Idag var en minst sagt hektisk dag, men med ett stillsamt avslut. Vi hade föreläsning i förmiddags som slutade vid tolv. Därefter hade jag 40 minuter på mig att ta mig hem, äta lunch och bege mig till en närliggande gymnasieskola. Det var lite smått tight om tid, men jag hann både cykla hem, äta och kissa innan jag satte mig på cykeln igen och drog iväg. Hela eftermiddagen gick nämligen åt till att träffa gymnasieelever och diskutera sex och känslor tillsammans med en förening på LiU som heter Kärleksakuten. Vi var några SSK-studenter, några läkarstudenter och en psykologstudent (härlig mix, right?!) som höll i passet och det var sjukt lärorikt. Responsen var kanske inte helt klockren, men det får också ses som ett tillfälle att växa som person och som "föreläsare". Okej en något orimlig användning av ordet föreläsare måhända. Jag pratade ca sju minuter om könssjukdomar och smittskyddslagen... Efter ett tungt men lärorikt, och trots allt roligt, pass åkte jag hem och bakade kladdkaka som Lotta kom hit och åtnjöt.
Nu ska jag krypa till kojs med veckans avsnitt av Supergirl och ladda inför tentaskrivning de närmsta dagarna.
Ha det fint!
Till top