Grönsaksgryta allt-i-ett

livet i stort / mat, matlagning, recept, sexpol, sexualpolitik, student, tips tips tips, vardagsmat / Permalink / 0

Här kommer ett recept jag testade idag. Det gav lunch åt mig samt två matlådor. Vill en dryga ut den kan en såklart lägga till mer vätska och kanske någon ytterligare potatis och mer av zucchinin.

Ingredienser

Ett paket krossade tomater (typ 450 g)

En burk kokosmjölk

Ett tomatpaket vatten

Fyra rätt så stora potatisar

¼ blomkålshuvud

Typ fyra centimeter zucchini

Ett paket kidneybönor

Typ tre/fyra stora nävar färsk spenat eller motsvarande fryst

2 tsk gurkmeja

1 tsk spiskummin

3 tsk koriander

½ tsk chiliflakes

1 buljongtärning, förslagsvis grönsaksbuljong

Lite salt

Lite vitlökspulver efter smak

 

Skär upp blomkålen och potatisen i typ två centimeter stora bitar. Ta en stor gryta och häll i krossade tomater, kokosmjölk och vatten. Jag hade bara ett halvt paket kokosmjölk kvar så jag hällde i lite vanlig grädde också. Häll sen i alla kryddor samt buljongen och låt koka upp. Koka upp och rör runt för att blanda in kokosmjölken ordentligt. Häll i potatis och blomkål och lägg på locket. Skär zucchinin i en cm tjocka mynt och dela varje mynt i fyra delar. Skölj bönorna och ha i bönor och zucchini i grytan. Låt koka ett tag. Jag kokade potatisen i en halvtimme typ och la i det sista efter en kvart ungefär. Det blev superkrämigt och matigt och är perfekt att äta utan nå ris eftersom det är potatis i. Älskar mat där allt redan ligger i såsen och gonar sig!

Jag åt min gryta till ett kompendie om mödradödlighet och reproduktiv hälsa från RFSU. Fett intressant läsning, indeed. Men jag tror att den borde smaka bra även till en film eller över ett samtal vid middagsbordet.

Hoppas receptet kan förgylla nåns vardagsmatrepertoar där ute i marskylan.

Ha det!

Till top