Kristihimmelsflärd

livet i stort / Permalink / 0
Tjabba tjena hallå
Hoppas ni har haft en redigt go och ledig långhelg. Om inte så är det också helt okej förstås. Min helg blev inte så mycket längre än vanligt. Jag jobbade till nio på torsdagskvällen och var sen ledig till måndag morgon. Denna korta långhelg var jag på besök hos Helge som jag bodde hos/med under mina sju månader i Göteborg. Det kändes faktiskt otroligt naturligt att vara tillsammans igen efter två månader isär och det känns som ett tecken på att vänskapen håller även lång distans och mindre kontakt.
 
Förutom en massa gött tjöt och härlig stämning har vi gjort en del mer praktiskt och greppbart. Vi har exempelvis gått på stadsmuseum och lärt oss en del om Göteborgs födelse. Efter att ha strosat runt i bokshoppen i över en kvart köpte jag en rollspelsbok med äventyr som utspelar sig i Göteborg 1600-1800. Hit me up om ni vill spela, för jag är i jävligt pepp på att testa!
 
När vi varit på museum, för andra gången, och var påväg hemmåt (läs: till Willys för att köpa godis till nedsatt pris) gick vi magasinsgatan ned och gick rakt in i en matmarknad!!! Trots att vi hade lite bråttom hem gick vi såklart en nogrann runda för att provsmaka i princip allt som erbjöds. Jag är verkligen en sucker för smakprover och blir alltid lite extra lycklig av mat som är gratis.
 
Vi har också varit ute och ätit på restaurang som sig bör när en är på minisemester. (Det kändes verkligen som om jag var på semester när det luktade niveas solcréme och solbrillorna var ett måste och vi turistade och alla ute på stan verkade lite glada i hågen.) Efter restaurangbesök gick vi till Beebar och tog varsitt glas på uteserveringen. (HUR mycket semester osar inte det till exempel???) 
 
Söndagen spenderades i majorna på Megaloppis i ösregn. Det var supermysigt och enligt Helge gick jag runt och kved "åh vad chaarmiiiiigt" åt det mesta. Pinigt värre, men också lite värt.
 
 
Ett av mina få men mycket go'a loppisfynd var en kaptenshatt eller hipsterkeps eller fleecemössa med skärm, eller vad de nu egentligen heter.
 
Idag jobbade jag sju till fyra, vilket kändes alldeles lagom! Efter jobbet åkte jag direkt hem till en kusin tillika granne och legitimerad massör för en rejäl omgång på diverse muskelknutar i nacke, axlar och rygg. Ao, jag säger bara det. Ao. Efter massagen gick jag mina femtio meter hem för att laga lite middag. Var så sjukt sugen på mangoraja att jag bara slängde ihop det som skulle gå fortast att laga och som dessutom gick att förtäras med mangoraja... Det blev redigt gött må jag säga. 
 
Nu håller jag i princip på att somna sittandes. Kroppen är dessutom i uppror med (pre?)mensmage och chokladcravings. Winter is coming... Misstänker att jag inom en vääldigt snar framtid riskerar att ha ätit upp mammas choklad som ligger i kylen. Men mors dag är ju ändå över för i år, så varför inte? Nu ska jag korka upp min colaflaska, ta fram mammas choklad och lägga mig på soffan.
Vi ses i nästa menscykel, hörrni.
Ciao!

Sjukstuga och serietips

livet i stort / fika, populärkultur, tvserie/film / Permalink / 0
"Hög tid att börja Kryss nummer 20..."
 
Sitter och löser förra veckans melodikryss. Jobbhelgen blev kortare än planerat då jag under lördagen blev helt knockad av ännu en förkylning. Nu har jag dock vilat upp mig sen i söndags så jag hoppas kunna jobba imorgon kväll åtminstone.
Utsikten från jobbet strax före skymningen. Om dagarna bländas vi av reflektionerna från sjukhusets enorma parkering.
 
Igår mådde jag aningens bättre och kunde vara uppe större delen av dagen. Vi passade på att baka lite paj när bror min kommit hem från plugget. Det blev godare än det ser ut. Jag befarar att jag råkat pilla på linsen lite innan bilden togs...
 
Nu när jag mått mer eller mindre piss i några dagar har jag enligt en antik tradition tröstat mig med en massa serietittande. En serie jag upptäckt är Designated Survivor, med Kiefer Sutherland i huvudrollen. Nu kanske ni tänker "jaha, ännu en serie om en heterosexuell vit medelklass(cis-)man. suck". Och ja, allt detta stämmer och ja, det är obehagligt likt House of cards... MEN den stora skillnaden är sättet huvudpersonen porträtteras på. (+ att det är mycket mer terrorfokus här) Han är en mjukis, en softie, en gosig kille, en mysgubbe, och han verkar väldigt nöjd med den rollen. Serien handlar om hur Tom Kirkman går från att vara en nobody, en lösthängande bostadsminister, till att bli president över en kväll. Han behåller hela tiden sin mjuka och uppriktiga image. Visst får han ibland tumma på sina principer, men det blir tydligt för tittaren hur vår huvudperson alltid har goda intentioner i allt han beslutar. Efter att ha sett House of cards är detta en jävla fröjd, att få följa en huvudkaraktär som inte enbart drivs av eget intresse och där det inte pågår en evig kukmätartävling. Fler mjuka män åt folket, tack!! 
Image result for designated survivor
 
Nu ska jag se färdigt de sista avsnitten av Designated Survivor!
Bye Bye Bye

Helg mitt i veckan

livet i stort / diakoni, kyrkan, poesi, sommar / Permalink / 2
Hej och hallå
Jag har haft veckans helg nu, onsdag och torsdag, eftersom jag jobbar i helgen så fick veckans lediga dagar fungera helg-stand in. I onsdags låg jag således i soffan och såg gamla avsnitt av Så mycket bättre (2014) och käkade godis heeeela dagen. Det regnade hela dagen och var inte särskilt varmt så jag var inte så sugen på att gå ut. Igår däremot vaknade jag upp och kände "Nu äre banne mig sommar!" när termometern stod på 23 grader klockan tio(!!!). Gårdagen spenderades i solskenet, först med frukost och Carola i högtalaren, sen med Bodil Malmsten i knät, och Carola i högtalaren. 
 
Efter två dygn hemma kände jag mig aningens socialt understimulerad och det fina vädret triggade dessutom fram en olidlig längtan efter glass och islatte så jag försökte leta rätt på någon som ville äta glass med mig, men förgäves. Det slutade med att jag tog med senaste numret av Sveriges Natur, Naturskyddsföreningens medlemstidning, och drog till stan alena.
 
När jag fått min glass och läst ut min tidning var det dags att dra vidare mot Stadsmissionen. Jag ska nämligen hjälpa till med matservering, stöd och rådgivning till EU-migranter några torsdagkvällar nu under försommaren och igår var mitt första pass. Jag visste väldigt lite om verksamheten och vad exakt jag skulle hjälpa till med innan jag kom dit men det klarnade vartefter. Som vanligt när en kommer till ett nytt sammanhang och inte har koll på rutiner kände jag mig stundtals rätt så överflödig, men det gick snabbt över när jag fick något att göra. Det kanske är lite oklart vad stöd och rådgivning innebär men i detta fall kan det handla om att hjälpa till med kläder om det är något som någon saknar eller att få hjälp att tolka och förstå olika brev och papper från svenska myndigheter. Sen finns det oftast även en läkare på plats för rådgivning och undersökningar om det skulle behövas. Det finns även möjlighet att gå enkel svenskaundervisning i samband med matserveringen om så önskas. Utöver det spännande arbetet var det även riktigt härlig stämning både bland besökarna och de som arbetade så jag ser fram emot att komma tillbaka om några veckor igen!
 
Nu ska jag jobba resten av veckan, eller ja först en glass i solen...
Ciao!
Till top