Sjukstuga och serietips

livet i stort / fika, populärkultur, tvserie/film / Permalink / 0
"Hög tid att börja Kryss nummer 20..."
 
Sitter och löser förra veckans melodikryss. Jobbhelgen blev kortare än planerat då jag under lördagen blev helt knockad av ännu en förkylning. Nu har jag dock vilat upp mig sen i söndags så jag hoppas kunna jobba imorgon kväll åtminstone.
Utsikten från jobbet strax före skymningen. Om dagarna bländas vi av reflektionerna från sjukhusets enorma parkering.
 
Igår mådde jag aningens bättre och kunde vara uppe större delen av dagen. Vi passade på att baka lite paj när bror min kommit hem från plugget. Det blev godare än det ser ut. Jag befarar att jag råkat pilla på linsen lite innan bilden togs...
 
Nu när jag mått mer eller mindre piss i några dagar har jag enligt en antik tradition tröstat mig med en massa serietittande. En serie jag upptäckt är Designated Survivor, med Kiefer Sutherland i huvudrollen. Nu kanske ni tänker "jaha, ännu en serie om en heterosexuell vit medelklass(cis-)man. suck". Och ja, allt detta stämmer och ja, det är obehagligt likt House of cards... MEN den stora skillnaden är sättet huvudpersonen porträtteras på. (+ att det är mycket mer terrorfokus här) Han är en mjukis, en softie, en gosig kille, en mysgubbe, och han verkar väldigt nöjd med den rollen. Serien handlar om hur Tom Kirkman går från att vara en nobody, en lösthängande bostadsminister, till att bli president över en kväll. Han behåller hela tiden sin mjuka och uppriktiga image. Visst får han ibland tumma på sina principer, men det blir tydligt för tittaren hur vår huvudperson alltid har goda intentioner i allt han beslutar. Efter att ha sett House of cards är detta en jävla fröjd, att få följa en huvudkaraktär som inte enbart drivs av eget intresse och där det inte pågår en evig kukmätartävling. Fler mjuka män åt folket, tack!! 
Image result for designated survivor
 
Nu ska jag se färdigt de sista avsnitten av Designated Survivor!
Bye Bye Bye
Till top