Ledig helg

livet i stort / diakoni, friendz, kyrkan, Örebro, äventyr / Permalink / 0
Tjoho
Veckan som var låg jag mest till sängs med feber och såg på serier. Det kan ju vara riktigt härligt med dagar i sängen om det är frivilligt och inte enbart på grund av att en blir som en flåsig gammal farbror så fort en stiger upp. Men efter fyra dagar konstant vila gick jag åtminstone till jobbet för ett kort pass i fredags och det var rätt skönt att komma ut och få frisk luft och röra på kroppen lite grann. När jag slutade vid ett passade jag dessutom på att ragga upp några vänner att käka lunch med nere på stan. Vi satt och tjötade i solen ett tag innan jag drog vidare hemmåt för lite veckostädning och häng med mormor som var på besök.
 
I lördags var det dags för en sedan länge inplanerad roadtrip för att fira en vän som fyllde år i november. Vi åkte tidigt på förmiddagen och åkte mot Örebro där vi tänkte kolla på Wadköping, den gamla delen av staden, och eventuellt åka till Gustavsiksbadet. Det var verkligen perfekt väder för våra tänkta aktiviteter, något mulet men ändå lite sol som värmde. Vi gick runt i alla små bodar och butiker och tittade på hus. Efteråt åt vi fantastiskt god mat på vad som verkade vara det enda lunchstället på hela området.
 
Vi gick runt en stund i stadsparken för att smälta maten innan vi drog vidare till simhallen. Vi var lite rädda för att bli besvikna när vi väl kom dit om allt inte var så awesome som vi mindes det, men den rädslan var totalt obefogad. När vi kom dit tittade vi först på hajarna som simmar runt i ett akvarium som kan ses vid botten av en av bassängerna. Det var aningens obehagligt i min mening.. Sen gav vi oss på forsen. Mycket spännande och snabb och lite läskig med risk för att slå i diverse ömtåliga leder, men helt klart värt det! Det som gjorde hela badhuset var ändå de tre nybyggda vattenrutschkanorna; alltså wow, säger jag bara. När vi testat två av tre banor och står i kö till den tredje får vi syn på "loopen". När vi insett det orimliga i att ha en loop i en vattenrutschbana skrattade vi lite åt vår egen dumhet, med ett uns av oro kvar inför vad den där loopen egentligen innebar. När vi glidit iväg in i tunneln kom vi snart in i loopen som inte egentligen var en loop utan en gigantisk tub där en skulle åka sidleds upp för tubens väggar. Praktiskt taget skulle en göra en halvloop gång på gång. Efter två halvlooper hamnade ringen vi satt i bakochfram och vi åkte vidare, stumma av rädsla, med ryggen före. Kontentan av upplevelsen: Den som är ute efter kickar som inte är så värst hälsovådliga bör definitivt testa att åka och bada i Örebro. Det var helt klart värt att åka två timmar i bilen för att få åka lite vattenrutschkana med sina polare.
 
Efter simhallen åkte vi tilllbaka till Linköping och åt middag på stan innan halva sällskapet skulle iväg på festligheter på var sitt håll. Det var en superhärlig dag och det verkade som att "födelsedagsbarnet" instämmer.
 
Söndagen började tidigt med en liten cykeltur till kyrkan för att hjälpa till under högmässan. Efteråt var det smörgåsfika och biskopsstämma där biskopen presenterade vad han sett under sin visitationsperiod i pastoratet. Det var fint att höra om allt bra arbete, framför allt de delar som jag sällan kommer i kontakt med eller hör talas om. Det var samtidigt intressant att höra biskopens tankar om vilka utmaningar som vi som kyrka och som enskilt pastorat står inför. Mycket spännande..!
 
Det var den helgen. Nu är det en ny vecka med jobb och jobb och lite ideellt jobb på det.
Ciao!
Till top