Semester del 2

livet i stort / Permalink / 0

 

Helge kom och hängde ett tag på landet redan på torsdagen innan pride. Vi spelade Rummikub och gick en promenad till vattnet och åt kioskgodis på klipporna. På fredagen gick vi upp skapligt för att ha gott om tid innan vi skulle bege oss in till stan med alla väskor. Resten av fredagen gick i princip åt till att bli åksjuk på väg in till stan och sen sitta och andas genom illamåendet på hotellrummet. Från klockan två satt jag bara i sängen i det pyttelilla, men mysiga, hotellrummet, men när klockan blivit halv sex och jag börjat må lite bättre bestämde jag mig för att ta tag i kvällen. Vi gjorde oss i ordning, drack lite öl, spelade lite kort och drog sen ut för att äta middag.
 
 
Efter middagen mötte vi några polare till Helge på en bar vid S:t Eriksplan. Vid tolv drog vi vidare till en klubb vi kollat upp tidigare. När vi kom dit var det i princip fullt och kön var minst femtio meter lång. Det fanns inte en chans att vi skulle komma in. Istället haffade vi ett gäng som var påväg därifrån och frågade vart de skulle. De var påväg till en klubbåt som heter Patricia och vi fick gärna hänga på. Sagt och gjort hängde vi på och dansade till halv fem på Patricias schlagergolv. Dagen därpå, eller rättare sagt samma dag efter några timmars sömn, var det lite segt att komma upp ur sängen. Paraden skulle gå från Kungsholmsparken klockan ett och vi steg upp vid elva. Sen satt vi på ett café och drack lite kaffe i förhoppning om att komma igång lite innan paraden. Vi promenerade till Kungsholmsparken från Zinkensdamm där vi bodde och det var nog precis vad som behövdes för när vi kom fram till paradtåget och musiken var vi så redo för dans!
 
 
Paraden var helt sjukt bra och fin och härlig. Det spelades fet, dansvänlig musik och folk som stod längs vägen verkade också ha det gött och festligt trots att de inte gick med. Jag tänker lätt göra om detta nästa år om jag får möjligheten. Resten av kvällen den dagen spenderade vi i prideparken på Östermalms IP, bortsett från ett kort stopp på hotellet för att byta om och vila lite efter all dans. Vid midnatt när parken stängde drog vi in mot slussen och satte oss på Secret garden ett tag. Eller satt och satt, vi dansade mest. Söndagen startade med utcheckning från hotellet för att sen få en ofrivillig dusch i ösregnet påväg mot Hornstull i jakt på lite frukost. Resten av dagen drog vi runt på stan och tittade i butiker. Jag köpte sju par strumpor på rea och en sjukt mysig tröja som jag sovit i konstant sen dess. (Hygien? Vad är det ens?) Vid femtiden satte jag mig på tåget som tog mig tillbaka till Linköping och där var den semestern över.
Det var en perfekt semestervecka med lagom blandning äventyr och avslappning. Hade gärna sluppit illamåendet där på fredagen, men det är smällar en får ta. Jag överlevde trots allt.
På återseende!
Till top